Sekopak postao operater za upravljanje ambalažnim otpadom

Bez autora
May 25 2010

Sekopak, društvo za postupanje sa ambalažnim otpadom, postalo je prvi operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji, nakon što je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja izdalo na pet godina dozvolu toj firmi. To će omogućiti da se nastavi započeta izgradnja sistema za selekciju ambalažnog otpada. Kako se najavljuje u Sekopaku, sakupljaće se sve vrste ambalažnog otpada (plastika, papir, staklo, metal i drvo), a u sistem će biti uključene lokalne samouprave i privatni sakupljači koji imaju dozvole za rad. Trudiće se da kroz sistem podrške doprinesu razvoju licencirane domaće reciklažne industrije i sakupljačke mreže. Poslovanje će se odvijati po neprofitnom principu, što znači da Sekopak neće vršiti raspodelu nenamerne dobiti svojim osnivačima, već će sva sredstva uložiti u sistem sakupljanja. Do sada su potpisani ugovori o saradnji sa lokalnim samoupravama i komunalnim preduzećima Nišu, Leskovcu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Subotici i Somboru.

Sekopak postao operater za upravljanje ambalažnim otpadomSekopak, društvo za postupanje sa ambalažnim otpadom, postalo je prvi operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji, nakon što je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja izdalo na pet godina dozvolu toj firmi.

To će omogućiti da se nastavi započeta izgradnja sistema za selekciju ambalažnog otpada.

Kako se najavljuje u Sekopaku, sakupljaće se sve vrste ambalažnog otpada (plastika, papir, staklo, metal i drvo), a u sistem će biti uključene lokalne samouprave i privatni sakupljači koji imaju dozvole za rad.

- Trudićemo se da kroz sistem podrške doprinesemo razvoju licencirane domaće reciklažne industrije i sakupljačke mreže. Poslovanje će se odvijati po neprofitnom principu, što znači da Sekopak neće vršiti raspodelu nenamerne dobiti svojim osnivačima, već će sva sredstva uložiti u sistem sakupljanja - istakla je Rebeka Božović, generalni sekretar Sekopaka i dodala da su do sada potpisani ugovori o saradnji sa lokalnim samoupravama i komunalnim preduzećima Nišu, Leskovcu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Subotici i Somboru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik